بارکد چیست ؟ در صورتی که حتی یک بار هم به قصد خرید وارد فروشگاه زنجیرهای شده باشید، با بارکد و بارکد خوانها آشنایی دارید؛ بارکدهای ملی کالا (ایرانکد) و آن دسته از ارقامی که با 626 آغاز میشوند که بارکدهای جهانی کالا نامیده میشوند. شناسنامه ملی و بینالمللی کالا یا همان بارکد چندرقمی حس اصالت ویژهای به کالا میدهد. بارکدها به زبان ساده مجموعه ای از میله ها یا خطوط سیاه رنگی هستند که بر روی زمینه ای سفید چاپ می شود و به یک کاتالوگ حاوی اطلاعات کالا متصل هستند. در حقیقت دستگاه بارکدخوان با خواندن این کد، اطلاعات محصول از جمله قیمت آن بر روی نمایشگر فروشگاه نشان میدهد.
مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران، به عنوان تنها نماینده سازمان GS1 جهانی در ایران، متولی صدور بارکدهای ملی و بینالمللی در این کشور است. این مرکز در سال 1374 تاسیس شده و حدود 91 هزار مشترک در این سامانه تعداد 3 میلیون و 600 هزار بارکد ملی یا بینالمللی دریافت نمودهاند.
استفاده از بارکد فقط محدود به اقلام فروشگاهی نمیشود. در بسیاری از سازمانها به منظور ردیابی اطلاعات کالاهای تولیدی در خطوط مختلف تولید قطعات مصرفی موجود در انبارها، از بارکدهای یکتای GS1 و سامانههای منحصر به فرد این مرکز استفاده میشود. رسالت سازمان GS1 انتقال دانش تولید شده در طول این 25 سال و پیادهسازی استانداردهای جهانی در سازمانها میباشد.
سیستم GS1 اطلاعات تکمیلی ازجمله بهترین تاریخ مصرف، شماره سریال و شماره بهر، دسته یا بچ تولیدی را که میتواند به شکل بارکد درآید در دسترس قرار میدهد. در حال حاضر در سیستم GS1 بیشتر از کدهای میلهای بهعنوان حامل دادهها استفاده میشود، اما فناوریهای دیگری مانند برچسبها یا تگهای مبتنی بر فرکانس رادیویی نیز وجود دارند که در یکی از بخشهای تابعه GS1 به نام EPC global طراحی شده و بهعنوان حامل دادههای GS1 مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. سازمان GS1 تغییرات مهم، بزرگ، گسترده و معنیدار در کاربرد فناوریها را تنها پس از رایزنی و دریافت نظرات کارشناسان و کاربران اعمال میکند. در صورتی که میخواهید بدانید بارکد چیست مقاله های این وبسایت را به خوبی مطالعه نمایید!
